Vooraf

Wat mooi dat je als gespreksleider mee wilt doen in het IZB Focustraject. In dit traject willen we ingaan op de verlegenheid die veel mensen ervaren rondom de missionaire opdracht van de gemeente. We doen dit vanuit het verlangen dat wij samen Jezus Christus mogen ontmoeten, en dat Hij ons zal inspireren en leiden. We spreken u aan met je, omdat we in het Focusmateriaal naast je willen staan en hopen dat de woorden, opdrachten, gebeden heel dichtbij komen.

Dit is de handleiding voor gespreksleiders, bedoeld als aanvulling op het werkboekje voor het gespreksmateriaal van Blok 1 “Jezus ontmoeten”. We geven hierin concrete aanwijzingen bij elk onderdeel van de Bijbelstudies. Daarnaast is er achtergrondinformatie bij elk Bijbelgedeelte opgenomen. Bij sommige studies worden ook nog wat aanvullende gespreksvragen gegeven, voor de kringen die meer tijd hebben of wat dieper willen graven. De gedachte is dat je de handleiding vooral thuis gebruikt.

Lees eerst de inleiding van het werkboek goed door, met name het gedeelte waar de achtergrond en de visie van het IZB Focustraject worden uitgelegd. Het is uiteraard belangrijk om als gespreksleider goed te weten in welk kader de gesprekken plaats vinden en welk doel zij beogen.  De kernwaarden beschrijven als het ware het geestelijk DNA van IZB Focus.  Ze drukken uit wat wij hopen dat gaandeweg in het Focustraject gaat ontstaan. Pak ze er regelmatig bij om de groep ‘op koers’ te houden.

We hopen dat deze handleiding je voldoende handvaten zal geven om mooie bijeenkomsten te hebben met jouw gespreksgroep of Bijbelkring.  Daarnaast zullen er tijdens ieder themablok één of meerdere instructie avonden worden verzorgd door de Focus trajectbegeleider in jouw gemeente. Je kunt hem/haar ook altijd om advies of hulp vragen.

Daarnaast kun je ook altijd vragen, opmerkingen of feedback mailen naar focus@izb.nl